Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012

Το σοκολατένιο σουφλέ της αρχάριας!


Υλικά: ( για 6 άτομα )
500 γρ (4 πλάκες ) σοκολάτα κουβερτούρα, 4 αυγά – χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια, 4 κουταλίες της σούπας ζάχαρη, λίγο αλάτι, κρεμα γάλακτος ή πσγώτο κρέμα για σερβίρισμα.

Εκτέλεση:
Σπάστε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και βάλτε τη να λιώσει. Όταν η σοκολάτα λιώσει και γίνει ρευστή και ομοιγενής, προσθέστε έναν έναν τους κρόκους των αυγών ανακατεύοντας με πλαστική ή ξύλινη κυτάλα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°
C. Χτυπήστε τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να γίνει μαρέγκα σφιχτή. Κατόπιν, προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να ομοιογενοποιηθεί εντελώς. Χωρίς να σταματήσετε το χτύπημα, προσθέστε στη μαρέγκα το μείγμα της σοκολάτας με τους κρόκους. Όταν τα δύο μείγματα ομοιογενοποιηθούν ρίξτε τα μέσα σε μια φόρμα 20 εκ. Ψήνετε στο φούρνο για 22’ – 25’ μέχρι το σουφλέ να φουσκώσει!
Καλή επιτυχία!
Δήμητρα Ζάχου Α1
Ισμήνη Αμπουράντη- Πλιάτσικα Α1
Νίκος Αυγέρος Α1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου